Bagi link kamu...nanti saya datang..promise! =)

Kisah Kahwin Kami

Daisypath Anniversary tickers

cite bertunang pulak

Daisypath Anniversary tickers

chenta2 story

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 8, 2011

20 hari lagi tp dah dtg dugaan...erk!!!

Lame tak tengok blog..tak berkesempatan..sebab bulan 5 adalah bulan rahmat pada diri saya..kenapa saya cakap camtu?haaa...sebab saya nikah bulan 5??oh..bukan itu sahaja..ade lagi...sebab bulan 5 tahun ni adalah yang penuh rahmat dan penuh kesyukuran ialah:-

  • 3 Mei-5 Mei = Kursus Peningkatan Profesionalisme Guru-guru Permulaan Bil 2/20011
  • 6 Mei = hari lahir saya
  • 10 Mei = Temuduga Pelantikan Tetap Guru Siswazah
  • 16 Mei = Hari Guru
  • 28 Mei = sume pun tau..saya nak nikah..hihi

Sumenye berlaku serentak pada bulan ini...dari segi kerjaya dan peribadi..eceh!! gembira kan??tapi dalam gembira,terselit jugak sikit2 kebusyan yang teramat sangat..

dan yang paling saya takuti telah terjadi iaitu bagaimana menurut kata suami...hahaha...belum suami lagi..tapi memandangkan saya ni bakal jadi suami isteri hujung minggu,maka hujung minggu adalah hari bermakna...tapi saya ade tuntutan untuk kelas tambahan setiap hari sabtu..En.F call tadi kata 'berhenti je ajar kelas tambahan tu..susah..nak jalan2 nanti..nak plan macam2 pun susah..'

dan saya??huwaaa...tak tau nak jawab ape..saya sayang nak tinggal anak2 murid tu..diorang baru je menerima sikit ilmu..1 bab pn blom abes btol..cane saya nak tinggal diorang camtu je??

jadi sekarang,antara arahan En.F yang rasenye boleh dikatakan arahan dari suami,atau kehendak saya yg xmau tinggal anak2 didik saya...mane satu...wuwuwuwu...sedih! hari ke 20 nak nikah ni..belum dugaan hari dah lepas nikah..kui3..takpe..relaks dulu..takyah pk banyak..

see....life after wedding lagi banyak menda nak handle..so,sebelum wedding,enjoy2 lah ye..hahaha..jgn tekanan2...persiapan kawen bia la org lain tolg pk..sy nak pk pasal interview je skrg ni..off wedding sebentar!!!yeay2!!

11 comments:

  1. 8 mei: hari ibu...kekekekeke

    ReplyDelete
  2. hihi...tu untuk ibu kte..utk diri sndr,lom dpt lg tittle ibu..=)

    lupe nak tulis, 16 Mei=hari guru..hehe

    ReplyDelete
  3. beshnya. bulan mei juga dalah annivesary saya couple heheehe

    ReplyDelete
  4. xpe2 dik...settle nikah dulu yerk..insyaAllah ade penyelesaian lps nieh...

    ReplyDelete
  5. bznye die....takpe....try nego baik2....
    insyaallah....kalo kite buat baik kat org...aka murid2....dgn ikhlas....ade ganjaran yg baik utk dr kite sendiri...(^_^)

    ReplyDelete
  6. 10 Mei tu interview SPP ke? ke interview ape?
    Good Luck ye...

    6 Mei tu dah lepas... & Happy Belated Birthday..

    16 Mei tu nanti kita sambut hari guru sama2 ye..

    ReplyDelete
  7. nora~hehe..hepi anniversary!!

    zana~ade penyelesaian..InsyaAllah..doakan kami baik2 saje ye..=)

    cik lijah~sy memang seorang yg pndai nego..tp xtau En.F termakan tak pujuk rayu kali ni..haha..murid2,sila doakan cikgu=)

    miss sunshine~aah..interview SPP..kamu dah ke?doakan sy ye..nanti 16 mei kte main wish2..hihi

    ReplyDelete
  8. bukan kite yang nak SPP.. en Bakal suami ni nak interview.. Baru je isi online akhir bulan 3 haritu, tup2 dah panggil interview.. cepat betul kat Sabah...

    Tapi.. kite... submit borang sama2.. tapi blum dipanggil lagi... Waa... cepatlah Sarawak ni... jeles ni tgk org dah interview...

    Kite doakan yang terbaik untuk awak ye..

    ReplyDelete
  9. 20 hari! isk kalau saya neves dah.:P pasal life after marriage.tu fikir lepas kahwin ye.nanti stress plak memikirkannya.nanti jerawat naik masa kahwin kan dah tak comel.hehe

    ReplyDelete
  10. :)kita serupa..saya pon nak tawen on 28 mei..

    ReplyDelete
  11. miss sunshine~awal tu..kte isi 29 dis ritu..baru ni kena pggil..=)

    zimie~tu la..xmo jerawat2..haha..nak comey2 je..

    asha~wah..tahniah2!!selamat pengantin baru..hihi

    ReplyDelete