Bagi link kamu...nanti saya datang..promise! =)

Kisah Kahwin Kami

Daisypath Anniversary tickers

cite bertunang pulak

Daisypath Anniversary tickers

chenta2 story

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 8, 2011

Jangan mudah berkata CINTA kerana ALLAH

Kerana selalu sangat mendengar bahawa couple itu haram,couple itu membawa dosa,ramai muda mudi,tua tui...(eh,betol ke?)hahahaha...xkesahla..janji ramai pasangan yang bercinta sekarang mengatakan cinta mereka adalah kerana Allah..mudahnye melafazkan..tapi nampak yang perempuan tak tutup aurat..yang lelaki boleh pegang2..boleh jalan berdua sama2..amboi2..itu ke cinta kerana Allah?

ade pulak yang suka kata, saya sayang kekasih hati saya kerana Allah..wah...hebatnya sayang kamu..tapi betul ke?dipraktikkan ke semua ajaran Islam?kata2 kerana Allah,tapi perbuatan langsung tak sama..

biasanya alasan mereka dengan kata2 tu ialah niat mereka couple tu untuk nikah..so,bile ade niat nak nikah,terus confirm kerana Allah???no.no.no.senangla kalau macam tu..sume orang bole niat nak nikah bile bercinta..

tapi dik2 non oi...kena ingat,kerana Allah tu maksudnye tak diselangi langsung cinta kite tu dengan perkara lagha..tiada dosa2 zina...mampu ke?kalau tak mampu,takyah bercinta dulu..bile rase cinta datang,terus je nikah..itu baru betul..

oh,saya akui,saya pun tak macam tu..masih ade yang kurang pada diri..zaman bercinta saya panjang..seboleh yang mampu kami cuba elak perkara2 yang lagha..jauhi zina..tapi,sebagai manusia biasa,kami akui banyak kesilapan kami..tapi,peringatan untuk yang lain,janganlah sewenang2nya mengatakan cinta itu kerana Allah walhal kamu membuat perkara yang ntah ape2..kalau org bukan Muslim dengar,mereka mesti rase mcm....eh,kerana Allah tapi bole buat camni?bole buat camtu?Allah bagi ke?haaa....camne nak jawab???????Islam itu mudah..tapi tolonglah jangan dipermudahkan!

Sunday, August 21, 2011

Bergantung hanya pada Allah

Assalamualaikum semua..lama saya tak menulis..tak sekerap dulu..haih!kenapa ek?dush2...

untuk entri kali ni,rase yang selepas2 ni pun,takde dah kot pasal preparation kawen..hoho..dah kurang minatla..fokus sekarang pun dah lain..sibuk jaga keluarga..eceh!bergantung hanya pada Allah...kadang2 manusia banyak silap yang tak disedari..selalu bila ade masalah,trus pk kawan yang mana nak ngadu..bile dah kawin,sebok pk nak ngadu pada suami..tapi lupa Dia yang paling penting..yang paling utama,yang teratas sekali untuk dijadikan tempat bergantung iaitu Allah..

baru2 ni saya rase tak best sangat..rase macam ade yang tak kena dan ade yang saya tak berapa suke..bile pk rase sedih..tak tau pada sape nak ngadu..rase mcm sume kengkawan dah takde...nak ngadu pada suami,die pun takleh nak bantu sebab jauh..tapi rupenye saya sentiasa ada Allah..Allah sentiasa suka kalau kite mengadu padanya..haaaahhhh..lega...lega sangat2..masih ada Dia..Alhamdulillah...

itu je..hihi..daaa...selamat berpuasa semua

Thursday, August 11, 2011

itu tanda kite dihargai sebagai teman rapat!

entry ini berbaur marah+nasihat..yeke?
okey,name pun blog kite,so terpulang kite nak cakap ape kan..tadi bace2 status fb kawan,ade la yang tulis die tu hepi tgk kawan2 dah kawen,dah ade baby semua..tp die tak suke ngan muak jumpe orang yang berlagak macam die sorang je dah ade suami..first2 macam tak paham gak ape yg dimaksudkan berlagak dah ade suami..yela kan..dapat suami,nak berlagak knape..tapi mungkin die maksudkan orang yang dah kawen asyik cakap pasal suami die je..

okeyh..nak bagitau,kadang2 tu,kite kalau blom kawen,memang kite akan rase macam tu..cikgushida pun akui..dulu sebelum kawen,bile dengar cerita kawan2 pasal suami masing2,rase menyampah..tapi sebenarnye,perasaan menyampah tu terdorong sebab kite tengah jeles..ok,memang la mase tu kite kate,mane ade aku jeles...nak watpe jeles..but then,itulah kenyataannya..

tapi lepas kawen,iye betul..cikgushida sendiri rase nak kongsi cerita hari2 bersama suami dengan kawan2 yang cikgushida rasa rapat..sebab ape?sebab kite mesti suke share benda2 seronok dgn kawan kan?so,itulah benda seronok iaitu cerita2 bersama suami..jadi,bile kawan kite asyik cerita pasal suami,itu tandanya dia anggap kite rapat dengan die n nak share kebahagiaan tu same2..kenapa pulak la nak jeles atau muak atau ape2 pun perasaan la kan..percayalah,bile kite pulak kawen,kite akan buat benda yang same..semua orang sama..cume kadang2 kite tak tau la sebab die tak cite kat kite..kite tak rapat ngan die..

haih!kadang2 makin pelik dengan orang sekeliling..better bersama keluarga dan suami je..anak2 if da ade nanti..haha..kawan takyah..baik cari sahabat..hmmmm...

Wednesday, August 10, 2011

Rezeki itu masih ditunggu...

Assalamualaikum...semua pembaca2,b2b dan ex-b2b..sihat?bulan Ramadhan ni,sape yang nak nikah masa raya,memang tengah bertungkus lumus la kan..kejap je pejam celik pejam celik dah nak abes Ramadhan...=(

Untuk semua ex-b2b yang sekarang dah jadi mommy,cikgu shida nak mintak la sikit2 tips,doa,amalan pemakanan dan pape je lah yang membantu untuk meningkatkan kesuburan orang perempuan ni..

sebabnye,bile tengok baby kawan2,tengok kawan2 yang pregnant,rasa jeles semacam je..hahaha..InsyaAllah dah sedia untuk ada zuriat sendiri..sedia jadi seorang ibu..ayah die pun nampak dah bersedia..=)

boleh eh semua..tolong lah bagi ape pun tips yang korang tau..

aritu saya konon2 la try guna pregnancy test tu..sebab dah lewat sikit haid..tapi negative..tengok2 lepas lewat seminggu,datang dah...hehe..

untuk semua,selamat berpuasa ye..lame tak menjengah kamu semua..=)

Sunday, July 24, 2011

Outdoor...

ok..lame dah cikgushida tak updet blog ni..blapuk2 dah..arini tak nak review pape..just nak bagi gambar2 outdoor..haha..gamba majlis tak tunjuk..tibe2 je nak bagi gambar outdoor..pelik???tak pelik la..

nah..cantik tak??hahahaha..


klik kalau nak tengok besar2 eh..

klik lagi...hahaha

da macam alas meja bulat dah..hahaha

jom pegi bandung..berangan2!!

last sekali untuk tatapan anda..sebelum berpisah..eceeehhhh...


doakan kebahagiaan kami dan doakan kami mendapat cahaya mata ye..=p

Tuesday, July 12, 2011

Masak tengah2 malam..=)

Assalamualaikum semua..

Hari ni cikgu shida takde ape sangat nak cerita..kehidupan masih macam biasa..cuma setakat ni masih belum dikurniakan rezeki nak dapat zuriat..ade jugak yang dah tanye2..jawapannye,senyum je la..InsyaAllah,mesti Allah bagi rezeki tu nanti..harap semua blogger especially wedding blogger,doakan lah kami berdua..

untuk makluman,cikgu shida tak reti masak..hehee...setakat ni,hanya tau masak yang goreng2 je..kih3..jadi takdela ruangan resepi dalam blog ni..

nak dijadikan cerita,ade 1 malam,saya rase saaaangaaat LAPAR..haha..saye nak masak,da malas..tambah dengan tak pandainye..kebetulan suami saye ade..saye pun kejutla die..suami yang memang suke masak ni,bersemangat sungguh bangun dan masak untuk isteri yang kelaparan ni...

siap je masak,saya pun makan la dengan sangat berselera..erk...lepas tu sambung tido..suami sye pun dapatla tido nyenyak sebab isteri die tak bangun2 n kaco die lagi smpai pagi esok..

kalau suami saye bace ni,saye nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga untuk beliau..saye sayang suami saye..hehehe..Alhamdulillah Allah hantarkan dia untuk saya..'Sayang sayang abang'..kui3...(jangan muntah tau!)

Friday, July 8, 2011

wajah baru..=)

hehe..see...header blog ngan background sume dah lain..rase macam sakit mata jugak tu..tapi bole kot..

header tu ade 4 jenis gamba dengan pakaian yang berbeza..event berbeza..

baju biru ngan putih tu majlis bertandang...baju oren ngan hitam majlis bersanding..putih ialah waktu nikah dan krim tu waktu khatam..

gamba memangla tak berapa nak clear..almaklumla,kamera sy sndr..cikai je..OP ni bile la nak bagi gambar..tak sabar dah ni nak tengok..hehe...

malam ni cik abang saya sampai..sukeeee!!!hoyeah!bye..

Thursday, July 7, 2011

Review: Mekap

hahaha..lame gile baru nak review..tak tau la korang nak bace lagi ke tak..ok,sebenarnye cikgu shida tak banyak gambar untuk ditunjukkan..sebab gambar dari OP tak dapat pun lagi..jadi gambar yang ade je la eh..

review first untuk mekap majlis bertandang..sebab majlis kat umah sendiri tak amek gambar..hehehehe...

ok..sila tengok gambar sebelum ni..


abaikan braces tu..sebab mase majlis saya bukak braces..kekekeke

dan selepas mekap,jadilah begini...
kecik eh?heee..korang klik la untuk tumbesaran gambar ni..sebenarnye keseluruhan mekap memang saya suke..walaupun jurumekap saya bukan la yang sangat berpengalaman dan ternama,tapi saya puas hati..

mekap die buat saya nampak berseri walaupun saya memang tak berapa cantik..haha..pandai die pilihkan lipstik yang pink tapi terang..jadi tak nampak suram..

bahagian mata pun cantik sebab warna yang sesuai untuk saya..

tu jela nak review..tak pandai lak nak review2..haha

Sunday, June 26, 2011

Mujarab..Bidadari's review..



ok..ini lah bidadari yang saye nak review..hihi..penah tengok tak??


Short update je..sekadar nak kongsi dengan kengkawan semua..



dalam post yang lepas,cikgu shida ade cakap pasal masalah keputihan kan?memang rase cam tak tau nak buat apa..nak buat petua yang pakai sirih tu,malas nak buat..sebab sirih pun malas nak pegi amek kat umah jiran..haha..






mula2,ye ye la mesej ciksucatalyst..konon2 nak order vco..virgin coconut oil..atau name lain die minyak kelapa dara..review vco ni bagus semuanya..tapi bukan jodoh kot..asal nak pegi bank in je,ade saje yang menghalang..padahal bukan susah nak bank in..






tup2 terbukak satu laman yang cerita pasal Bidadari dari DCL..jenjalan kat Giant,tengok2 ade jual kat kedai herba tu..ape lagi,try la beli..mahal gak la..rm53 tu..tapi dpt diskaun..ekeke..try je la mase tu..






sekarang ni da masuk seminggu..mule2 pakai,hari first tak apa2 lagi..masih cam biasa..keputihan berbau..tapi hari ke3,bau dah takde..keputihan ade lagi..tapi odourless..hak3..dan sekarang hari ke7,keputihan dah takde,bau lagila takde..Alhamdulillah..masalah ni dah takde..kalau penat sangat2 baru die muncul..tapi tak berbau la..kebetulan minggu ni suami balik..haritu dia yang komplen kate berbau n takut jadi makin teruk n bahaya..tapi minggu ni,cikgushida tanya,dia kate takde bau dah..lega je dengar..






oh sorry,berbaur 18sx pulak..haha..tapi memang ni kenyataan la..jangan pandang remeh masalah keputihan..kalau biar,teruk nanti..huhu





Sunday, June 19, 2011

Bantuan...Sesiapa yang ada petua,leh share!

Assalamualaikum semua..
kali ni entry nampak cam dah lari tajuk blog..hehe..bukan berkenaan preparation wedding or pape yang berkaitan..

memang lari jauh sebab nak tanye masalah lain..iaitu masalah keputihan..lepas nikah,tiba2 muncul masalah keputihan ni..berbau sikit..tak selesa la..macam mana nak kurangkan eh?Alhamdulillah belumla sampai peringkat keputihan yang warna coklat tu..masih stabil lagi sebab warna die putih je..putih cm susu...bukan jernih tu..

tolonglah sape2 yang ade petua atau cara nak atasi benda ni..really need help!huk3

Wednesday, June 15, 2011

Alhamdulillah..

sumenye selesai denganlancar..baik di umah saye ataupun di rumah suami..eceh! suami dah sekarang..tapi kami dok berjauhan kerana tempat kerja yang jauh..pahang vs johor..huk3..takpela..bersabar ye semua..

sepanjang majlis,tiada ape yang saye kecewa..just sikit2 orang2 veteran kate tema oren hitam buat saya nampak xberseri..mekap mak andam yang natural menyebabkan seri tak naik..macam2 la lagi..bagi orang2 muda,kate mekap saya cantik..maybe gincu tak merah sangat kot..hihihi..tak pe..yang penting,saya puas hati..

gambar takde..ngeee...lom dapat lagi..nanti da ade,saya letak ye..

nak review ape pun tak tau lagi..just untuk remind semua bakal2 pengantin,berlatih la senyum n pose..hahaha...sebab kami bermasalah dalam nak pose kan diri..masing2 tak reti..mujur jurugambar banyak membantu..tapi jadi lambat la kan sebab terkial2..

emm..ape lagi ek nak pesan??haaa...pastikan makayah kite ade pengapit jugak..haha..supaye diorang tak penat sangat...kirenye,pengapit makayah kejenye bagi doorgift n berkat@bontrot kalau org jawa cakap pada tetamu..makayah kite just duduk n sembang2 kate terima kasih sume n lepas salam,pengapit kena alert n bagi doorgift tu..jadi makayah takyah bangun duduk untuk bagi sume benda..macam majlis saye,tetamu tak berenti datang dari kul 9 pagi sampai 6 petang..bayangkan betapa letihnye makayah kite kalau nk kena bangun duduk,ke hulu ke hilir..

tu je la dulu..heee...

Tuesday, May 24, 2011

Sorry semua...huhu...really sorry!

hurm..malam ni rumah dah kelihatan semak..dengan barang sepah sane sini..orang pelamin dah datang untuk hias bilik tidur...capat tak?i like...simple je but sweet kot..bagi diri sendiri la..haha

masalah datang dengan org khemah ni..macam rendah je die pasang khemah..ke belom siap ke tak tau la..risau2..lampu tak ckup.kipas xckup..cane la diorang ni..untuk makluman,ni semua khemah dari komuniti taman ni..saye tak amek khemah luar..kang ape kate jiran2..baik x?haha

oh,bagi semua yang mendoakan kesihatan dan kelancaran majlis saye,saye ucapkan terima kasih banyak...doa kalian amat saya harapkan..semoga majlis saya lancar tanpa sebarang masalah dan diberkati Allah...

maaf pada semua kengkawan bloggers yang sentiasa membantu dan dengan bantuan korang,saye dapat decide baju outdoor iaitu baju gaun n suit..maceh2..suke sangat! oh,lupe lagi..maaf sebab saye tak dapat nak jemput kengkawan blog dtg majlis saye..bukan kedekut..bukan sombong..tapi sy wedding blogger yang org tak bape kenal..malu nak jemput..eceh!

plus,jemputan makayah saye dah terlalu ramai..kad dah habes hingge saye terpaksa buat kad sendiri yang lain untuk kawan cikgu2 di sekolah..bukan jemputan saye sikit..saya jemput mane yang termampu dan sesuai dengan bajet saye..maaf ye korang2..

tolong lah doakan saye dan keluarga sihat..jangan kecik ati eh...luve u lah!hihi

Monday, May 23, 2011

demam =(

huhuhu...ahad semalam tibe2 badan panas mase bangun pagi..terus kate kat mak,'ade panadol tak mak?'

mak kelam kabut bagi panadol..suh tido..hamek!!tido sampai ke Maghrib..just bangun untuk solat je..

mesej En. Farid

saye : demam ni..=(
En F : aik?demam ke penat je ni?
saye : demam..
En. F : kire ni last demam la sebagai anak dara..pasni kalau demam,demam sbg isteri..

( hahahahaha...bole pulak itu yang die pk kan?nak ketawa jadi..)

En. F : pasni jangan wat keje berat..tolak tepi kalau kena buat keje berat..kat skola pon..buat sikit2 je..jangan sampai demam2..tinggal seminggu je ni..jage ksihatan elok2..tau..
saye : baik..

ermmm...ni dah sihat..nak rehat pon takleh..banyak sangat keje...huwaaa...tulun2..!!

Saturday, May 21, 2011

Need vote! undi dan sy pilih..hihi

sori,double post untuk arini..haha...actually,nak mintak korang undi..majlis sye nanti,nikah pagi,petang bersanding..siap ade majlis potong kek..esoknye ahad pagi tu outdoor..saya dapat 6 persalinan...so,tengah decide...

persalinan pertama = majlis khatam Al-Quran..takde masalah...
persalinan kedua = baju nikah..takde masalah..
persalinan ketiga = baju bersanding..takde masalah..
persalinan keempat = baju potong kek..takde masalah..
persalinan kelima dan keenam = baju posing2 dalam bilik n umah..takde masalah...

abeh,mane masalahnye?hahaha..

masalah ade lah mase outdoor...

ade 3 pilihan baju..saya tak tau nak gune yang mane..bole ke nak tuka2 baju?haha

ok..korang vote yang mane sesuai untuk pakai mase outdoor eh..

Persalinan 1 = baju gaun yang meleret2 tu dengan suit..macam ni..

persalinan 2 = baju ala2 india...macam ni..


persalinan ketiga = persalinan ala2 jawa ni...


ok,antara 3 ni,yang mane sesuai untuk outdoor photoshoot???tolong pilih ye..=)

Friday, May 20, 2011

Countdown : 7

haih...kad xabes edar lagi...tertangguh...

keje smalam, kad tu tak siap lagi...tapi arini opkos la takleh buat..sebab cuti..
call secret recipe pon tak sempat..yang ni boleh dilakukan arini..hehe..
teks dah siap ( clap2 ) yeay!!

jadi hari ni nak kena

  • call secret recipe..
  • lap kipas bagai
  • lap kabinet
tu je..haha..petang ni pg aja kelas tambahan lak..

hari dah makin sikit..tapi mcm dah xtau nak watpe..padahal banyak lagi kena buat..haha

Thursday, May 19, 2011

Countdown : 8

Bermula dari hari ni,saya akan wat entry countdown..tapi maybe bile tinggal 2 hari lagi,takde dah la entry..haha..

untuk hari ni,apa yang saya perlu buat ialah pastikan semua kad habis diedarkan..untuk kengkawan cikgu di sekolah masih berbaki untuk guru sesi pagi dan warga pentadbiran..hurmm...mesti settle ok! mesti!

lepas tu,saya nak kena buat tentatif atau pun teks untuk DJ..

call secret recipe mintak nak amek kek awal..bukan 9pm tapi 6.30 pm..

mintak makcik asrama buatkan inai..hehe...ritu dah gitau,takut makcik tu lupe..=)

ok..itu aje untuk 8 hari yang tinggal ni..esok wat keje len pulak..sesi kemas dan lap2 umah kot esok..cuti la katekan..hihi

Kereta Pengantin ( cane nak hias? )

Dah nak akhir2 ni,baru gatal merenyam tiba2 rase nak hias keta pengantin lak..sebab pagi ahad tu nak pegi amek gambo outdoor..ingatnye nak letak la kat keta tu hiasan2..nak amek gambo dengan keta..haha

tapi kan,macam gambo ni,simple..nak gini je..sebab malas nak bajet macam2..tengok2..


camni je..tak nak sarat2 sangat..cume nak tanye,yang kat hujung tu,kte nak lekat ngan ape eh reben2 ni?cane nak bagi die dok dekat atas kete tu kuat2?maksudnye x goyang2 la time kete bejalan..haa...cane eh korang?bunga yg kat tengah tu ade dah..haaa..so,cane nak bagi die kukuh?please help me..eceh..thanks..

Monday, May 16, 2011

Selagi belum majlis....

Hurm..just nak bercerita..meluah rase.eceh...btw,hari ni hari guru..selamat hari guru untuk saye...
suke kan muke saye?ye..memang saye suke..happy..as hari ni ialah hari saye,sbg guru,sy cuba enjoykan diri..bermain sukaneka..jumpe murid2..dan last,kami beramai2 keluar dr kawasan sekolah untuk aktiviti luar..seronok2...

habis cite seronok..tambah cite seronok lagi..erk...mcm tajuk kat atas tu..selagi belum majlis,selagi itulah ade je benda yang tak cukup..padahal dah sediakan dah..tapi duduk saje2,terfikir...eh,ni blom beli..ni blom beli..yang tu belom beli..padahal rase dah beli dah menda2 tu..kenapa jadi macam tu ek?sebabnya kite teralu risau..majlis btol2 nak dekat dah..tengok ticker pun tinggal 12 hari..huhu

jadi,sebelum majlis,memang macam tu..redhalah kamu semua b2b ye..jangan merungut2..macam saye,membebel dalam hati je..sebab kalau nak bebel luar hati(melalui mulut laaa...haha),nanti jadi lain..biarlah masing2 merasai kebahagiaan dan kegembiraan majlis saye..semoga majlis saye berjalan lancar..

saye tau majlis saye bukanlah majlis yang sempurna..pasti ade kekurangannya..yelah,perancangan manusia..tak sehebat perancangan Yang Maha Kuasa..perancanganNya sangat sempurna..jadi kite manusia,if ade kkurangan di sane sini,tak perlu marah ye...adatlah semua tu..so shida,relaks je..teruskan persiapan hingga ke hujungnya dan InsyaAllah dipermudahkan semuanya...

haaaaaahhhhh...lega dah tulis..hek3..maceh ye sudi bace smpai abes..hek4

Friday, May 13, 2011

hantaran yang emmm...entah!

Assalamualaikum semua..sori la..lame tak update..banyak hal yang perlu diselesaikan..dengan anak2 murid yang nak exam..dengan buku latihan yang perlu dihantar untuk semakan ke ketua bidang..

ok,kali ni just nak tunjuk hantaran yang belum nak siap sangat..sebenarnye cam tak tau nak buat..tak nak gubah jadi bentuk pelik2 sebab En. F da pesan jangan..dia cakap,nanti baju sume rosak kene pin2 lah..letak macam tu je pun takpe..perfume2 sume pun bia camtu je..takyah letak2 gam ke double tape ke ape..masa hantaran memang cantik,tapi nanti nak pakai da susah..lekat2..haha..layan je la..tapi senang jugak keje..

so,camni je la hantarannye..ok ke ek?nak tambah pape tak korang?


kasut yang diikat ngan reben je..haha...


kemeja n tali leher..


perfume n deodorant..pun ikat reben je..hahaha


maafla korang...kamera hp ni tak terang..so,gambar cm tak jelas pun kan...hmmm...papepun,hari semakin hampir,debaran semakin terasa..ewah!

Sunday, May 8, 2011

20 hari lagi tp dah dtg dugaan...erk!!!

Lame tak tengok blog..tak berkesempatan..sebab bulan 5 adalah bulan rahmat pada diri saya..kenapa saya cakap camtu?haaa...sebab saya nikah bulan 5??oh..bukan itu sahaja..ade lagi...sebab bulan 5 tahun ni adalah yang penuh rahmat dan penuh kesyukuran ialah:-

  • 3 Mei-5 Mei = Kursus Peningkatan Profesionalisme Guru-guru Permulaan Bil 2/20011
  • 6 Mei = hari lahir saya
  • 10 Mei = Temuduga Pelantikan Tetap Guru Siswazah
  • 16 Mei = Hari Guru
  • 28 Mei = sume pun tau..saya nak nikah..hihi

Sumenye berlaku serentak pada bulan ini...dari segi kerjaya dan peribadi..eceh!! gembira kan??tapi dalam gembira,terselit jugak sikit2 kebusyan yang teramat sangat..

dan yang paling saya takuti telah terjadi iaitu bagaimana menurut kata suami...hahaha...belum suami lagi..tapi memandangkan saya ni bakal jadi suami isteri hujung minggu,maka hujung minggu adalah hari bermakna...tapi saya ade tuntutan untuk kelas tambahan setiap hari sabtu..En.F call tadi kata 'berhenti je ajar kelas tambahan tu..susah..nak jalan2 nanti..nak plan macam2 pun susah..'

dan saya??huwaaa...tak tau nak jawab ape..saya sayang nak tinggal anak2 murid tu..diorang baru je menerima sikit ilmu..1 bab pn blom abes btol..cane saya nak tinggal diorang camtu je??

jadi sekarang,antara arahan En.F yang rasenye boleh dikatakan arahan dari suami,atau kehendak saya yg xmau tinggal anak2 didik saya...mane satu...wuwuwuwu...sedih! hari ke 20 nak nikah ni..belum dugaan hari dah lepas nikah..kui3..takpe..relaks dulu..takyah pk banyak..

see....life after wedding lagi banyak menda nak handle..so,sebelum wedding,enjoy2 lah ye..hahaha..jgn tekanan2...persiapan kawen bia la org lain tolg pk..sy nak pk pasal interview je skrg ni..off wedding sebentar!!!yeay2!!

Monday, May 2, 2011

Checklist last for what to be done!

Ok..sume pun boleh tau majlis saye dah tak lama..untuk jangkamasa terdekat ni,mostly banyak yang dah settle cume perlu dikemaskini..sebelum habeskan sume checklist,cube engok ape yang saya belom buat dan berapa lagi duit nak labur..haha =)

  1. Jurugambar - emel flow majlis dan still blom bayar lagi RM1100..( nak bayar minggu depan n mase majlis..so,dua kali bayaran lagi )
  2. Kek majlis potong kek - follow up balik n nak bayar abeskan RM130
  3. Kek hantaran untuk 22 belah pihak - En.F dah transfer bahagian die,bahagian saya lagi RM75 )
  4. Hantaran untuk dia lagi 1 item - dah order dan bayar..nak tunggu sampai je sekarang ni
  5. Coklat - dah tempah untuk makan2 dan untuk hantaran ( total RM67 )
  6. Beg doorgift kawan2 - 200pcs nak beli kat air hitam ( RM70 )
  7. Isi doorgfit - 200/400 pcs ( budget hanya RM100 )
  8. Isi doorgift (jajan) - RM70 budget
So,total masih nak kena kua ialah 1100+130+75+67+70+100+70 = RM1612 ( banyaknye lagi! )

Ok,checklist terakhir saya ialah seperti berikut :-

Majlis Nikah
  • urusan kadi - settle
  • duit untuk kadi dan saksi - En.F
  • baju,bantal nikah,veil,mekap,mini pelamin etc - sumenye dari andaman seri renjis ( pakej lengkap )
  • sejadah untuk En.F solat sunat selepas nikah - settle
  • OP - Ben dari prodigious photography

Majlis bersanding
  • pakaian lelaki dan perempuan,pengantin,bilik pengantin,pelamin,makan beradab - andaman seri renjis
  • makanan untuk jemputan - Anin's n Family Catering
  • makanan untuk makan beradab - jiran
  • DJ - Anna and The Gang
  • Kompang - Pelajar SASB
  • Kendarat - Taman Anjaria
  • Pengapit- masih mencari ( pending )
  • OP- Ben again
  • Doorgift mak- settle beli, on the way bungkus
  • Doorgift ayah - settle beli, on the way bungkus
  • Doorgift VIP- settle and done!
  • Doorgift kawan - belom beli, belom settle
  • Kek majlis potong kek - dah tempah,remind lagi sekali
  • banner n bunting - setle and done!
  • kad - siap tulis nama, on the way pos or bg by hand ( expected complete on 15 mei )
  • Bunga pahar - dah beli,tak cukup,kena beli lagi dan buat ( expected complete on 20 mei )
  • bunga manggar - dah beli,belom cucuk ( expected complete on 20 mei )
  • khemah dan kerusi meja- dah booked, tunggu orang rukun tetangga pasang ( expected complete on 26 mei )
  • bunga dada - settle and done!
  • invited frens via FB - belum buat ( expected complete on 8 mei )
  • rumah bersanggah - settle and done!
  • rumah untuk sedara mara- settle and done!
  • guestbook - takde
  • ceterpiece- takde
  • props outdoor photoshoot - takde

Majlis bertandang

  • kad - settle and done!
  • banner n bunting- share !
  • meja beradab - settle and done!
  • bas untuk rombongan sebelah perempuan - settle and done!
  • pelamin - takde!
  • baju - sewa dari andaman seri renjis
  • mekap - belom ade! ( tension )
  • yang lain2 diuruskan oleh keluarga En.F atau dipanggil keluarga mentua saya..

korang,if ade pape yang saya tertinggal,please bgtau..risau sangat2! takut ade yang terlepas pandang...

Sunday, May 1, 2011

Pening dengan bilik!

aduh2..bilik ni da menjadi topik dari awal saye berblog sebagai b2b..tapi da tinggal 26 hari pun,still die yang tak siap2 lagi..

untuk pengetahuan semua,umah saya ade 2 bilik je..1 bilik makayah,1 bilik anak2..kami 3 beradik perempuan..so sume share bilik yang 1 ni..memandangkan keadaan orang perempuan yang memang banyak baju,jadi bilik ni pun penuh dengan almari baju..semua dinding adalah almari baju..kamu bayang kan???tak leh bayang?bia saya lukis...tengok ni!

see....takde ruang nak letak meja kecik ke..meja solek ke...sume takde..pintu jenis yang tolak tarik tu..sebab tu panjang camtu..sebab rel tapak die panjang..atas pinti da pasang air con..kepala katil kat pintu tu..so,takde pilihan lain,saya terpaksa letak jam kat ruang dinding tepi..untuk information sume,setiap almari tu lengkap dengan cermin..mujur!takde almari solek pun takpe la kan..korang tengok rase cam sempit tak?huhu...sekarang,keje saye adalah punggah sume baju yang ade dalam almari tu..untuk singkirkan baju2 yang takde sape nak pakai dah..dan kemas kan sikit almari untuk saya dan En.F..hurmmm...lets go!

Saturday, April 30, 2011

Preparation untuk diri sendiri

Memandangkan masa dah tak berapa lama..terasa makin suntuk untuk membuat persiapan...risau jugak ni..tapi relaks2 dulu..sekarang tengah fikir persiapan untuk diri sendiri..

ok,sebut persiapan diri sendiri,bukan la dari segi nak pegi spa ke facial ke ape..oh tidak2..bukan persiapan yang tu ye..tapi lebih kepada persiapan sebagai seorang isteri,anak dan yang paling utama sebagai hamba Allah..

diakui,saya bukan manusia sempurna..bukan wanita baik...dan bukan anak solehah..itu saya pasti..saya ada banyak buat kesilapan..ada banyak kelemahan..saya paham bahawa perkahwinan bukan benda ajaib yang mampu mengubah seseorang kepada yang lebih baik secara drastik..semuanya adalah proses pembelajaran yang sangat panjang dan tiada penghujungnya..

Jadi, azam atau niat saya selepas bergelar isteri ialah:-

  • menjadi isteri solehah yang patuh pada arahan suami selagi tidak melanggar hukum syara'
  • menjadi anak solehah yang sentiasa memahami keadaan ibubapa serta mampu memberi penjelasan secara berhemah jika ada kesulitan
  • tidak mengulangi segala kelemahan selama ini seperti kurang meluangkan masa untuk membaca kitab Allah,kurang mendalami ilmu agama,kurang mengerjakan solat sunat dan yang paling utama tidak melambatkan waktu solat ( saya harap suami bakal menjadi contoh utama dalam hal ini kerana saya tau kelebihan beliau ialah sentiasa solat di awal waktu )
  • menjadi guru yang baik dan menganggap kesemua murid seperti anak sendiri( membantu diri sendiri sebelum bergelar ibu )

itu sahaja yang mampu difikirkan ketika ini..jika ada tambahan,saya akan tambah terus ye!

27???

Fuh!!..da tinggal 27 hari lagi?lajunye rase...ape lagi yang tak siap ek?banyak lagi wooo...doorgift pun tak siap pack lagi..jadual pack bulan 5 ni..dengan exam student2 ku..cikgu risaunye kamu cam banyak masalah nak jawab nanti..harap2 tak lah kan..

setakat hari ni,yang belum settle ialah:-

  1. senarai nama sape yang nak pegi pahang 4 Jun nanti
  2. tempahan kek untuk hantaran
  3. cheese tart hantaran
  4. 1 barang hantaran lom dapat sebab beli online..
  5. coklat hantaran
  6. kek untuk majlis potong kek..

rase macam ni je..haha...maybe..oh,tambah 1 lagi,cd untuk DJ pasang time2 tertentu..semoga sumenye lancar!Amin..

p/s:- ke arah memperbaiki diri untuk menjadi isteri solehah dan taat pada Allah,RasulNya,agama,suami dan keluarga..=) InsyaAllah..

Friday, April 29, 2011

jauhnyeee kite =(

di kala malam yang sunyi...daku merinduimu yg jauh di mata..
tibe2 terdengar satu bunyi...rupenye henpon berkata-kata...(eh,henpon leh cakap ke?)hahaha..

edisi melalut di malam hari..tibe2 rase rindu..memangla selama ni bjauhan dengan En.F..die kat jerantut dan sy kat kulai..tapi hari ni die pg langkawi..bwk pelajar2 persatuan sains..jauhnye langkawi..tu yang rase macam lagi jauhnye die..rindulah!

haha...ngade kan?sebenarnye kami ni baru je belajar bjauhan..almaklumlah,kami berkenalan,bercintaan,berbelajaran(ade ke pkataan ni?) di universiti yang same..dan kami duduk di kolej yang sama...dari fakulti yang same..jadi kekerapan bjumpa tu memang terlalu kerap lah..tapi bukan berdating ye..berjumpa..selalu jumpa 7 orang..geng cempaka sari+En. F..hehe..

tapi habes je study,after konvo n masing2 posting jd cikgu,jadi kami sume bjauhan..especially sy dan En.F..huhuhu...tapi Alhamdulillah kami mampu menghadapinye...kate org,ade yg boleh bcinta jarak jauh,ade yang takleh..tapi sekarang,kami tau kami boleh menghadapi mane2 situasi..cume biaselah..rindu ooo...

En.F,balik langkawi,sila belikan sy coklat banyak2..haha...sayang lah kat die..=)

( sila hayati nukilan ini dengan penuh perasaan..hahaha )

Thursday, April 28, 2011

Banner dan bunting saya dah sampai..

Alhamdulillah...banner dan bunting saya dah sampai..tahniah untuk saye..walaupun saya memang tak tau banner dan bunting macammane yang cantik,tapi saye puas hati..haha..

nak dipendekkan cerita,bunting saye order 2..tapi tibe2 sampai 1 je..eh?alamak2..aku ke yang salah ni..call akak tu..rupenye die yang silap..akak tu akan pos bunting lagi satu tu..senang keje ngan akak ni..mintak designkan dengan gambar yang entah pape pun diorang boleh buat..saye memang suke dengan syarikat ni..nak tau syarikat ape?

SBS D' DESIGN PRINTING


bole klik kalau nak tengok..ade banyak design kad kawen..ade banyak design bunting dan banner..kalau kena time promosi,murah giler..eceh..nak tengok?saye malu...sebab tak cantik sangat pun..saya tak reti nak beza mane cantik dan tak..

tapi tengok je la..korang kan mesti takleh datang kan..so,tengok sumenye dari sini la..kan2??

nah.....!!!!

ni bunting sayer....banner lebih kurang je...ce tengok..


ok..selamat menonton...jangan kutuk2 haaaaa!!!keh3...

Wednesday, April 27, 2011

1,2,3....!!!

cantik tak?
hehe...saya dapat award or boleh kate hadiah jugak la kan?
ini dari aimy..boleh klik n sudi2 tengok blog beliau..
macam2 info ade tau..
thanks tau..first time dapat ni..nak letak kat sidebar..haha..over kan! wek!

Tuesday, April 26, 2011

eberything dah sampai!yeahoooo...

Hehe..abaikan saje perkataan yang dieja salah tu..pasni cikgu2 BI mesti marah..sori sume cikgu..

seronok sangat sebab katil dengan almari dah sampai..beli yang murah je..sebab planning katil ni akan terus tinggal kat umah sini..InsyaAllah kalau kami pindah umah sendiri,kami beli set katil lain..eceh...takdela..kalau nak angkut ke sane ke mari pun tak berbaloi..katil sekarang ni murah..yang mahal ialah tilam..so,tilam saya angkut nanti..katil je tinggal..hik3..(jahat tak?)

nak tengok katil cane?lebih kurang yang ni la..warna dan design..tapi ade sikit2 different..


biase2 je..tilam pun lebih kurang ni..

Sesiapa yang nak beli katil,sekarang kalau tak beli katil yang kayu original,korang akan diberi 2 pilihan untuk katil pvc..sama ada nak bawah die tu kayu atau partition yang macam kat hotel tu..korang leh tanya SA kedai pasal ni..ramai peniaga recommend yang partition..sebab tak mudah patah kayu tu..yelah,kalau dah bertahun2,kayu tapak untuk tilam tu lame2 boleh patah atau melendut..so,choose the best..i pilih yg partition lah..dah die suh beli yg tu..

almari kecik pun saye order..untuk letak baju2 En.F..walaupun kat bilik tu dah penuh dengan kabinet pasang siap macam saye cite kat entry sebelum ni..leh klik kat entry berlabel bilik pengantin..sume saye penah cite..hihi..kenapa beli???sebab kabinet pasang siap tu pun dah penuh..hua3..almari comel je..camni lebih kurang..

just muat2 je kat ruang yang sedia ada tu..so,keliling bilik full of almari..tak nampak dinding dah..ish2..

so,sesi mengemas perlu disettlekan by this week...huwaaaaa...banyaknye keje..malas!

Sesiape yang minat nak beli katil,leh pegi kat kedai kat Taman Tropika..sape yang duk Kulaijaya tau tempat ni..name lain,beli kat Cavenzi..hahaha...murah2..

Harga Katil = RM199
Harga Tilam = RM399
Harga Almari = RM230

Jumlah = RM828 Hurray...tak sampai 1K pun..=)

by the way,gambar sume ihsan google..=p

Monday, April 25, 2011

1st GA from HanaKimiey~~~

OK,first GA from owner dan first GA untuk saya jugak..haha..tak penah pon join mane2 GA..bukan ape..sebab rase cam tak kreatif nak buat entry n tak menang punye...=)
( bajet masuk kali ni boleh menang..haha )

  • Syarat pertama aimy ialah WARGANEGARA MALAYSIA...so saya dengan bangga menyatakan saya warganegara Malaysia..satu Malaysia..ewah2...patriotik pulak tibe2..( dengan ini,saya layak untuk sertai ye.. )
  • Syarat kedua pulak ialah follower atau tak boleh join...kelebihan sebab saya baru follow..haha..follower ke 104...istimewa ke number ni aimy???
  • Syarat ketiga aimy,kena buat entry untuk GA ni dan letak banner yang dibacklink ke blog beliau...ok...entry sedang disiapkan ni...korang tak nampak banner???mestilah..baru nak tepek ni...comel tau banner ni...tengok la..

jangan tengok saje2 eh...sila klik untuk tengok aimy yang baik hati ni..=)

  • ok...aimy suh tag eh...nak tag sape pun tak tau..tapi berminat untuk 3 nama ni...
  1. lovelyadibah
  2. nana
  3. zimie
saya akan pastikan mereka sedar ye aimy...mesti!hehe

  • Last syarat,kena jawab soklan la pulak...here goes soklan2 nye..
Tarikh nikah mereka?
20 Jan 2012...ade lagi banyak bulan leh prepare...seronok2!

Siapakah saya sebenarnye?di mana saya bertugas?
ok,setahu saya,kami adalah serupa..haha...iaitu seorang guru..tapi beliau Guru BM..di Sekolah Kebangsaan Pulau Redang, Terengganu. Kami juga mengalami nasib serupa, di mana kami pemegang ijazah lain,tapi bile keje dapat subjek lain...hehehe...

Kenapa aimy kena pilih saya?
sebab saya baik hati..hahaha...sebab saya first time join GA..so boleh lah menaikkan semangat saya kalau menang kali ni...ecececehhh...lagi satu,sebab saya b2b blogger jugak...kih3

ok..selesai satu entry untuk GA...semoga kejayaan milik kite semua...=)

Saturday, April 23, 2011

Dilema Pengantin Braces

hehe...actually blogwalking kat blog dba tadi..tibe2 terbace entry die pasal braces yang kemungkinannya masih tak leh bukak sampai tarikh kawen..

Cikgushida masih memakai braces..22 april=hari lahir Farid=hari pakai braces..cume Farid da 24 tahun,braces baru je umur setahun..haha..setahun ubi..hihi..muda lagi braces saye..same mcm tuannye..haha ( geli2! )

Mule2 masa pakai dulu,dah tanya dr berapa lame..dr kate die estimate setahun..so,mase tu plan nak kawen 2012,takde masalah la..tapi jodoh sampai awal ( Alhamdulillah...sukenyeeeee..haha ),2011 da nak kawen...so,braces memang da cukup setahun,tapi dr estimate je..tup2 last appointment aritu dr kate takleh..makin kena cabut gigi lagi ade..

My case :-

  • gigi tak tersusun
  • bawah crowded,atas kurang crowded
so,dr tak nak cabut mule2..tapi after dah pakai setahun,bila gigi da cantik tersusun,terjadi open bite pulak..sebabnye gigi bawah tak cukup ruang..dr decide kena cabug jugak gigi...gigi bongsu bawah..22 sekali pulak tu..operate ok!

then,lepas dah cabut,buat muke kesian...dtg kt dr...

saye : Dr,memang tak leh bukak ke?huhu...saya nak kawen ( dr tau dah tarikh saya kawen sbb die perlukan sume maklumat yg bakal ganggu treatment ortho ni )..kalau boleh tak nak braces..

Dr : Saya faham masalah awak..kalau saya bagi getah warna2 ikut baju awak,tema awak mcm mase btunang ritu,tak nak?

saye : tak nak..saya takleh senyum cam bese..nampak cam senyum buat2..mahal Dr bayo jurugamba..nnt gamba tak cantik,rugi..haha

Dr : ksiannye...ok,sebenarnye boleh bukak braces awak..tapi lepas bukak,kena pasang balik..sebab belum habis n belum sempurna gigi awak ni..cuma,kalau awak dah bukak,bracket lame kte takleh gune balik..so,awak kena add on rm400 untuk bracket tu..boleh ke?

saye : boleh bukak tu bape lame boleh bukak?sebulan free xde braces boleh?

Dr : ok..in case awak nak bukak, wedding 28 mei kan?saya bukak dalam pertengahan bulan mei..17 ke 18 mei ke..then..after wedding,lepas sambut menantu,awak dtg la pasang balik..cume jgn lambat sangat..maybe dalam 12 jun da dtg balik psg ke..nnt mase bukak tu sy siap2 cuci n bersihkan gigi awak..baru cantik kan kawen..hehe

saye : btol3..haha..ok la..sy da abeskan pun baya braces,so tinggal nak add on 400 lagi je kan nanti..bolehla..nak bukak la..tak nak pakai braces time wedding..

Dr : boleh..nanti pertengahan Mei awak dtg lagi eh..

saye : thanks Dr..=)

baik kan Dr saye..memang pon...so Dba,if rase cam tak nak braces time wedding,ade je option utk bukak..jgn risau ye..=)

Friday, April 22, 2011

Wedding checklist for 5month preparation

Ok..sebenarnye entry ni sebab tadi pegi blog will you marry me...mr adam..aimy ye pemiliknye..die pening pasal checklist..so,nak tolong sket la..kalau membantu,Alhamdulillah..if tak membantu,sori ye aimy...=)

By the way,my preparation is based on gaji..haha..so,stiap bulan,checklist akan bergerak sikit2..tak lumpsum la kirenye..check it out!

First month

bulan pertama adalah bulan untuk survey barang2 atau hal2 yang kena book awal2..in case tarikh tu bertindih,vendor tak terima..so,keciwa nanti..things to decide for first month

  • pelamin,meja beradab,mekap,khemah,baju(if nak sewa dan tak nak tempah2),if nak tempah,terus tempah..jgn hold2..
  • catering + makanan untuk makan beradab ( if masak ramai2 tak perlu )
  • jurugambar ( pun if nak..kalau videografer pun kena book awal2 )
  • homestay untuk sebelah lelaki ( if needed ok! )
3 perkara ni untuk bulan pertama,bukan nak bayar habeskan sume pun..just book n deposit paid!

second month

untuk bulan kedua,untuk saya,bergegas cari barang2 hantaran sebab cuti sekolah masa tu..haha..bukan senang nak jumpa encik tunang..jadi,bulan kedua terus prepare untuk hantaran..

  • beli semua barang hantaran termasuk hiasan2 untuk bakul hantaran ( if nak suh kedai buat,make sure book sekarang dan minta diorang proceed terus )
  • doorgift..boleh bermula dengan beli beg2 tu dulu kalau duit tak cukup nak beli isi die..haha..
  • keje2 DIY untuk bilik pengantin should be done now..
  • katil dan set bilik tidur da boleh booking dan make sure bagitau tarikh kite nak diorang hantar ke rumah..
third month

  • da bole start cari orang kompang/ape persembahan yang korang nak, DJ sume..
  • boleh da beli isi dalam untuk doorgift
  • guestbook da boleh mule DIY kalau korang perlukan
  • tempahan kad kahwin dan banner n bunting ( make sure cari vendor yang boleh siapkan dalam 2 minggu )..kalau die kate sebulan baru siap still boleh consider..tapi korang kena follow up selalu )
  • tempahan kek untuk majlis potong kek dah bole buat..
  • hal nikah kena settle dalam bulan ni..ujian HIV,borang perohonan nikah,booking tok kadi,everything..
fourth month

  • kad kahwin suppose dah siap dan bole start tulis alamat bagi yang perlu pos..tulis nama sume untuk yang by hand
  • guestbook should be done!
  • doorgift da bole start pack n pastikan dah siap sumenye in this month
  • bilik pengantin dah bole diisi dengan set bilik tidur dan hiasan2 yang perlu
Fifth month

waktu ni,keje kite hanya make sure untuk inform balik dengan sume vendor2..in case ade yg tlupe ke kan..naya je tau..

  • inform sume vendor yang dah dibook masa bulan pertama..if needed,bayar sume sekali bagi abes..kalau tak pun,after majlis for pelamin n OP..biase macam tu..
  • make sure catering ingat tarikh majlis dan jangan buat2 lupe..
  • doorgift sume dah settle
  • kad dah edar..pastikan sume kad sudah diberikan..jangan tinggal2..
  • bilik pengantin dah siap..
  • tempat guestbook sume dah disediakan..
  • make sure kek yang ditempah untuk majlis potong kek boleh disiapkan tepat pada masa..confirmkan balik..
  • dah pegi fitting sume baju2..pastikan sume ok..
  • pastikan barang hantaran dah settle dalam bulan terakhir ni..
  • pastikan orang khemah dah diinform sekali lagi..
ok,cukup 5 bulan..bulan ke enam,jgn kelam kabut macam2..relaks dan berdoa sumenye lancar..

hehe...ini saje untuk kamu ye aimy..hope leh bantu sikit2..=)

Thursday, April 21, 2011

24!!!

nampak ticker tepi tu?today is Farid's birthday..da 24 tahun..Alhamdulillah...Allah masih berikan pinjaman umur untuk tunang saya yang tersayang..korang kenal die?tak???bagus2..nanti esok2 boleh berkenalan..hehe..

so,saya harap en Farid sudi membaca luahan hati saya walaupun dia sebenarnye tak tau kewujudan blog ni..nanti after wedding baru saya bagi bace..hehe..

untuk kamu,saya ucapkan:-
  • selamat hari lahir
  • semoga diberkati Allah selalu dan dimurahkan rezeki
  • semoga kamu terus sayangkan saya
  • semoga cinta kita bertambah setiap hari
  • semoga Allah kurniakan kesabaran dan kasih sayang yang tinggi dalam menjalani hidup bersama saya nanti
  • semoga kamu tahu dan faham serta melakukan tanggungjawab sebagai suami kelak
  • saya sayangkan kamu..cintakan kamu..
  • saya harap dapat jadi isteri terbaik buat kamu walaupun bagi orang lain bukan terbaik..yg penting kamu kata saya isteri terbaik..hehe
  • semoga kita sama2 diberi pinjaman umur untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai Muslim dan Muslimah,suami dan isteri serta ibu dan bapa dengan baik..InsyaAllah..
dan sekali lagi diulangi,saya sayangkan kamu En.Farid..=p

(entry ini agak jiwang,sorry...)=p

mak vs anak ( korang pernah alami? )

haha..bukan nye fighting mak dengan anak ye..tapi biaselah,kurang persefahaman antara anak dan mak..ayah?ayah xamek port sangat..hihi

memandangkan ini adalah majlis perkahwinan pertama dalam keluarga,jadi masing2 belum ade pengalaman dan masing2 ade kehendak sendiri..si anak kalau boleh nak bjimat dan tak nak terlalu sakan..tapi mak pulak semangat sebab excited..kalau boleh,macam2 nak bagi tetamu...ikuti dialog ini..hehe

mak : untuk anak-anak sedara ni nak bagi ape eh Long?
anak : hah??bukan dah bagi beg tu ke?kan mak kate nak bagi beg duit sorang satu..
mak : cam tak best je bg beg duit saje..mak ingat nak belikan beg kt kedai 2ringgit tu,masukkan beg duit,tisu dgn jajan..jajan ke ape eh yang boleh bagi beg tu nampak kembong?
anak : laaa...banyak tu anak sedara..diorang lepas dapat,mesti ade je xpuas hati..kite bagi macam2 pun tetap tak cukup..bg beg duit je lah..
mak : jangan kedekut..kan sedekah ni..
anak : banyak lagi cara nak sedekah..sedekah lain2 kali pun boleh..ni sekaligus kua modal nak sedekah..bnyk lagi mak nak gune duit nanti..
mak : sume mak buat xde sape sokong..kecik ati mak..
anak : aduh....

tu baru untuk anak sedara..untuk adik beradik mak ayah...lagi macam2..kos sorang dalam rm50 lepas saya kira2..mak saya memang murah hati..itu saya suke..Alhamdulillah..tapi saya yang tengok cam nak mengalir laju2 airmate..hehe..mak,jangan bebankan diri sendiri...ksian mak..

haha...saya rase menyesal jugak..kesian mak..memang nak tengok sume happy..tapi kdg2 rase macam,tolonglah fikir untuk masa akan datang..majlis yang sehari ni jangan terlalu banyak berbelanja..bukan xleh sedekah,tapi berpada-pada..tu pendapat saya..mak lain pulak pendapatnye..nama je anak beranak..papepun,harap2 sume lancar..n masing2 puas hati..tu je..InsyaAllah..=)

Wednesday, April 20, 2011

DIY : bunga dada

hehe..korang tau tak bunga dada ni ape?ok,dekat negeri Johor panggil bunga dada..tak tau la negeri lain..ok,bunga dada ni sebenarnye bunga nak bagi kat penanggah..yela..kan diorang tolong melancarkan majlis..so,ini ibaratnye macam penghargaan untuk diorang la..terfikir nak bagi kat OP jugak..hehe..

Ok,pada asalnye just nak bagi bunga oren tu,then lipat2 duit n stapler terus kat bunga tu..tapi tibe2 encik tunang kate tempat sebelah die nak letak gambar macam tag tu..eh,bijak jugak..so,ubah sikit,jadikan camni..


mule2 letak bunga tu kat tag macam ni..tag xtau bape sen..mak yang beli..tapi lebih murah berbanding bunga oren tu..haha

lepas tu konon2 nak lipat n selit camni je..tapi macam ade kosong2 kat tag tu..mule rase cam eh,tak lawalah..ape ni..tak cantik..haha..ngade tak?

at last....jadila macam ni...

haaa...letak gamba kami kat tepi tu..nak emterprem lebih..gamba tu just edit gune photoshop kot..tapi yang ni saya amek dr draft banner n bunting saya tu.hihi..saya crop sket,kcikkan n print..gunting ikut saiz ni..then masukkan dalam tag n lipat duit 4 segi je..

cantik tak???hahaha....

Tuesday, April 19, 2011

Turle Lamp win!

hello...lame tak menulis..eh,hello pulak..Assalamualaikum...=)

back to the topic..Alhamdulillah,lepas search kat kedai,search kat intenet,akhirnya berjumpa dengan lampu tidur pakai bateri...masih belum dapat lagi..maybe esok atau lusa..lampu ni tak tau la cane rupenye..tapi terbekenan..haha...suke ati je letak..kalau korang memerlukan lampu tidur,macam2 la lagi alat,boleh la ke link ni...( KLIK ) macam2 ade..servis pun cepat even pakai sms je mase tu..haha..jimat la kunun..

nak tengok turtle lamp tu??


kecik je..lampu die bentuk macam awan gitu...agak2 romantik tak?hahahaha
lampu ni boleh letak atas meja atau gantung kat dinding
lagi satu,guna bateri AAA je..( itu yang penting )
effect untuk memudahkan terlena..=)

nak tengok macam2 lagi lampu?meh2 usha sini..

jar bottle lamp( menarik jugak ni )
boleh letak susun tepi tangga masa hari majlis untuk ubah lilin tu..haaa...

rose lamp
yang ni pun sesuai jugak letak kat bilik..tapi kena letak banyak2..baru best..haha
nak buat hiasan kat atas pelamin pun ok..

so,bole la contact owner die..namenye Canmie..contact no ade kat link atas tu..hepi tengok2..hihi


Sunday, April 17, 2011

braces + beg doorgift+lampu tido(urgent)

Minggu ni macam biase..kena pegi jmp dr.Abby untuk perkembangan braces ku..huhu...2 minggu lepas dr kate bole bukak dah rini..tapi tadi die tengok2 balik,cam xbleh bukak lagi..sebab gigitan cam blom cantik..pastu,dr cakap boleh ke selasa ni pegi JB?nak bwk jumpa dr Amim..emmm....boleh la..haha..dan2 je jawab..selasa tu dah tentu keje..cane gaye nak pegi JB pun tak tau..tapi papepun,mesti nak pegi..

lepas tu,mak ajak pegi kedai sebab nak beli beg untuk sedara..again,doorgift ade je yang tertinggal..selagi blom majlis,memang camtu lah..kamu b2b yang lain,get ready..kadang2 kalau ikut kata hati org muda ni,nak je jawab "ala..xyah la bagi diorang tu sume..mane yang kite dah beli ni je la bagi.."...tapi makayah sebagai orang tua mesti ade pandangan lain.."ape kate diorang nanti bile tengok sedara ni dapat lain..diorang dpt lain.." dan lagi " takkanla nak bagi sedara dengan jemputan2 lain benda yang same.."..aduhai..ikut je la..yang penting,makayah hepi..tu je yg cikgu nak tengok..

so tadi kami borong lagi beg untuk doorgift tu..untuk sedara,mak nak beli yg rm2 tu..cube korang kire..kalau dah 1=rm2..sedara sume ade dekat 200 dah berapa?rm400..tu baru beg je..isi dalam???fuh2!!

beg lebih kurang camni la..


besar sikit je lagi dr gambar ni..ehsan en.google ye ni..haha!

ok..beg sahaja baru ade..haha..dalam die tengah pk lagi ni..

Sekarang masalah baru melanda..dah usha2 bilik tidur..rase macam takde tempat nak letak lampu tidur..sebab suis nak pasang lampu tidur tu jauh dari katil..macam tak sesuai je letak situ..so sekarang tengah pk nak beli lampu yang buh kat dinding tu..tapi pakai bateri..ade ke?ade ke?sesape yang tau,please...share kat sini..online ke..kedai ke..mane2 la..urgent tu..bilik tidur sangat penting okeyh!!hahahaha...

dah malam..nak tido!jumpe lagi semua..daaaaa~~

tinggalkan link korang boleh?

Hai sume...sume2 follower..sume2 kawan2 baru..sume2 yang bace...cewah..kalau korang tersinggah,sengaja singgah,suke nak singgah,cikgushida harap korang bole tolg tinggalkan link korang kat widget atas tu..baru je buat...senang sikit nak jelajah balik korang2 sume...ngeee~~~

bagi sape2 yang saya dah link kat tepi tu,harap korang tinggalkan jugak link tu..sebab cam malu pulak nak tulis sendiri dan tekan enter sendiri..padahal blog org lain pny link...haha...paham ke ape yg cikgu cakap ni?

ok guys...really appreciate ur kindness!

Friday, April 15, 2011

urusan pernikahan b2b Johor

semangat tak?update blog je keje..sebab majlis nak dekat dah kan..selalu tengik 1 month...bape week...bape ari...tapi tadi buat tickers countdown,die tulis 43 hari???erk...da nak dekatnye...takpe2..everything macam ok je..

berbalik pada urusan nikha..sebenarnye siang tadi dah settle sume urusan nikah..tunggu nak nikah je..ceh!ok,untuk yang akan bernikah di Johor dengan bakal suami yang berada di luar johor..ataupun bakal isteri luar Johor..pun sama jugak..Layanzzz....

First step
  • datang ke mana-mana pejabat kadi di bawah daerah anda..macam say,kena pegi pejabat kadi kulaijaya
  • jumpa dengan pegawai dalam pejabat kadi dan beritahu yang kita nak mintak BORANG PERMOHONAN PERNIKAHAN..huruf besar sebab borang ade banyak..haha
  • pegawai akan beri borang dan kite kene bayar rm5..haha..
  • jika berwalikan wakil,siap2 mintak borang wakalah wali ye...

ok..balik rumah...isi borang...ape yang perlu ade semasa isi borang:-

  • pen..haha...main2 je..
  • salinan kad pengenalan pemohon..(kite la tu)
  • salinan kad pengenalan wali
  • dokumen asal dan salinan kursus perkahwinan
  • salinan kad pengenalan saksi borang ( lelaki selain ahli keluarga,bukan saksi yang hadir semasa majlis pernikahan )
  • dokumen asal dan salinan surat akuan bujang ( letterhead tempat keje..pastikan majikan beragama Islam..jika tidak,minta ketua kampung atau penghulu buat surat dengan letterhead kampung anda )
  • pengesahan ujian HIV
  • salinan sijil nikah jika anda anak sulung..
Setelah selesai mengisi borang dan meyediakan segala dokumen,sila minta dokumen kebenaran berkahwin luar kawasan daripada bakal suami/isteri anda..pastikan kesemuanya lengkap.

Bawa kesemua perkara di atas termasuk dokumen daripada pihak bakal suami/isteri yang berasal dari negeri lain tadi tu ye..hantar ke pejabat kadi..ok,sampai pejabat kadi,anda akan berjumpa dengan pegawai yang akan menyemak semua dokumen..setelah selesai dan lengkap,anda akan dipanggil ke sebuah bilik untuk sesi interview..antara perkara yang ditanya ialah :-
  • mengucap dua kalimah syahadah
  • surah Al-Fatihah
  • bacaan Doa Qunut
  • soalan mengenai munakahat
  • soalan mengenai taharah
  • soalan berkenaan tanggungjawab suami isteri
ok,itu sahaja...selesai interview dan lulus,anda akan diberikan sijil nikah yang kosong,2 buah buku, borang untuk permohonan kad nikah pintar dan borang permohonan sijil nikah sebenar. Kesemua dokumen perlu dihantar/diberikan sendiri kepada kadi yang akan menikahkan anda.

anda diberi tempoh 2 bulan selepas nikah untuk menghantar borang permohonan sijil nikah sebenar dan borang permohonan kad nikah pintar..InsyaAllah selesai...

Semoga b2b dari Johor mendapat sedikit maklumat ye! =)

Thursday, April 14, 2011

Masa dah time!

hehehe...dulu kat skola slalu cakap menda ni..tapi sekarang nak bagitau,masa memang dah nak time sangat ni..hadoi!!!

kadang2 macam rase banyak lagi tak siap..kadang2 macam rasa dah siap ja suma..apekah yg berlaku ni??snang cite,sume ade dah..cume blom finalize..cewah..

macam baju n pelamin sume..dah amek pakej..baju pun da pilih..tapi blom komfemkan balik design yang sebenar2nye di hari kejadian..

no guestbook in my wedding..takpelah..lagipun kat sini takde orang buat..mak saya cakap 'malu kat orang ja'..huhu..

makanan sume da order..rase Alhamdulillah bab ni settle dah..

doorgift sume tak masuk dlm bekas lagi...tunggu orang kampung tolong buat..sebab nanti depa majuk takde keje nak tolong..hihi

OP belum diberitahu tentang flow majlis..nnt kne inform die balik...

khemah,dj,kompang sume da inform ritu..just perlukan confirmation lagi sekali..risau diorang amek mudah n last minute kate terlupe..bahaye2..

kad tinggal bagi pada jemputan..belum masuk dalam sampul..alamat pun blom bagi lagi..

banner n bunting pun belum siap..hahahaha...cane ni??adoi!

tu je yang mampu pk...harap2 lancar sumenye...

Doorgift punye hal...

Ok,just nak update laju2..banyak keje la..bajet busy kan..haha

Doorgift ni sebenarnye da siap untuk sume tetamu..kcuali yang bahan makanan,tak masukkan dulu..siap lengkap 1000 untuk tetamu mak dan 500 untuk tetamu ayah..

tibe2 terpike,tetamu cikgushida???teng..teng...teng...kalau yang datang kawan2 sekolah,kawan2 zaman belajar,nak bagi doorgift ape?there...rupenye ade lagi yang tertinggal...duit lagi ni..mane nak cari..hahahahahaa(gelak di kala runsing)

doakan saya dilimpahkan rezeki untuk bersedekah kepada semua kawan2 yang hadir...

Dalam perancangan nak bagi:

  • pen 2 batang
  • sabun( pelik tak )
  • jajan sket...
buh dalam beg kertas ke beg comey sikit ke..ok la tu...

perancangan je..lom confirm..hihi...

Monday, April 11, 2011

Jeffriey Ibrahim : nak sponsor saya tak?

Haha..berangan tak?berangan tak?
Sebenarnye Jeffriey Ibrahim ni boleh la kite katekan pereka baru..fresh graduate UiTM kalau tak silap cikgushida..

Mule2 berkenalan mase Nona ahad aritu..teruja pulak tengok design die..cantik2 sebab die kate trademark die ialah 'fur'..agaknye sebab tu name die ade 2 huruf F..haha..die minat FF ni..entah Fara Fauzana pun die suke..ups!!saje je..

saya memang suke design cam bulu2 ni..bukan yg heavy sangat tu..yang simple2 je..nak kenal Jeffriey Ibrahim?


ni die dengan alyah..nampak tak baju alyah ade bulu2 tu..cantik2..
gambar credit to :jeffrieyibrahim.blogspot.com

baju2 beliau yang lain???tengok2...sila2...


ni sketch untuk wedding..kalau la dapt pakai...cam mewah je kan??

alyah lagi...tengok fur details kat baju die...suke2..tapi tak minat bahagian atas...seksi uuuu!!!hehe

ok..gambar2 sume credit dari jeffrieyibrahim.blogspot.com..seriously minat design die...tak tau kenape...kalau korang rase nak try untuk wedding korang,bole la contact beliau...=)

Sunday, April 10, 2011

Bilik Tidur baruuuu...hoyeah!!!

Hahahaha...bilik tidur dah cat..padahal dah cat lame..baru ni nak tulis pasal bilik saya...ingat tak aritu Mr.F saya datang Johor..alaaa...yang mase cuti sekolah tu...hihi...suke2!!

Mule2 die nak balik ari Khamis,tibe2 macam sedih pulak nak tinggal tunang yang baik dan cute ni..( muntah! )..hahaha...so,die pun balik Jumaat...sebab die da balik lambat,terpaksa kena cat bilik..

Macam ape je kami berdua..nak cat pun lame mikir tau..nak buat bentuk senget2 la..nak buat 2 bahagian la..last2 jadi ape???haaa...jom layan...



cik abang saya mengecat...=)



teaser je..hihi..ade tingkap tu..


dalam proses...hihi

cantik tak ungu???hahahaha...dengan hiasan warna oren putih???ape yg jadi,aku pun tak tau..bantai je la...haha

Friday, April 8, 2011

Takut!

Kenapa kamu takut??sebab dah buat salah...huhuhu...nak dijadikan cerita,kad da sampai..Alhamdulillah...suke sangat..best2..Ria Wedding Cards really done a good job.
Kad memang cantik dan puas hati..murah pulak tu..leh la korang pilih diorang untuk kad korang nanti...=)

Malangnye,kesilapan saya sendiri,tak perasan pada peta tu ade silap..peta sebelah Mr.F pulak tu..huuuu...sori...tak perasan..memang Allah nak uji kot..kuasa Allah..masa cek tu saya rasa dah btol2 sure takde ape yang tak kene...sekali tadi bile Mr.F bagitau,baru sy perasan..maaf2..saya tak sengaja...

Mule2 takut sangat..yela..mesti kena marah ni..sebab saya yang cek kad tu..finalize check sy yg buat..Mr.F cek untuk first draft tu..tapi die tak marah pun..die cakap hal kecik je..sayang kamu!!sori...die pun tak perasan jugak..

papepun,da siap satu hal..memang lega..seronok pun ade..nama kite tertulis dalam kad kan..dgn nama Mr.F lagi...weee...sukenye...

Saturday, April 2, 2011

Review..eh,bukan review..cite je..

Ok..arini pegi majlis kahwin member satu skola@cikgu jgk la..hehe..kami pegi ber4 satu keta..almaklumlah kalau dah ber4..mcm2 cite kua..ktawe tak hengat..dengan sesatnye..keh3..ni sume cik norli kite la ni..kompiden je..tp btol sebenanye tmpt tu..cume xtau simpang umah die..da terlajak dah..

ok..sampai2 je..kami trus salam dgn mak pengantin..dpt trus doorgift dalam beg merah..beg die lbih krg camni..

tapi warna merah..cantik2..beg ni untuk kawan2 die..kire limited la..xsame dgn jemputan lain..so kene bagitau tuan umah ye kamu ni kawan pengantin..di rumah saya pun kene bgtau walaupun takde spesel untuk kawan2..hak3..jahat x??surprise la kan...nanti majlis bru tau ade ape..



dalam beg ni,ade coklat yang bulat tu..xyah gambola..ala,biskut oreo yg salut coklat tu..kdg2 letak edible image atas die..tp ni ade bentuk love..hehe..ade muffin,cawan n air kotak..kire2...brapa kos pengantin...banyak tu...time kaceh...

tema pengantin ungu putih..cantik..ape lagi,layan gamba je ye..nah~


pelamin..xleh nak amek btol2..org ramai mase ni..kul 2 lah katekan..haha



pengantin bertemakan purple putih..sebelah pengantin pmpuan tu mak andam saya jgk..kak ita..kami amek bridal yg same..hihi



kek 3 tingkat..cntik..=)

okeyh!tu je..keseluruhan majlis ok..cume kawan sy ni untung sbb umah die besar..pelamin kt dlm umah ade 2..mini dgn yg besar...makan beradab 1 meja pnjang kat beranda umah,meja corner tu kat bwh khemah..menghadap beranda die..korg leh bayangkan??ok,no guestbook but it's ok..xwajib pn kan..hehe

Thursday, March 31, 2011

Makan Beradab punye ceriteeee....

hurmmm...baru perasan salah satu perkara penting yang selalu orang2 kendarat terlupa...bile kompang da bunyi,semua sebok tengok pengantin kan..sampai lupe nak tengok meja makan beradab da settle ke belum...so,saya pesan kat mak,mak nanti bagitau org kendarat,tetapkan sorang untuk settle hal meja makan beradab tu..make sure makanan sume da siap btol2 masa rombongan pengantin tu sampai n nak duduk makan..

By the way...menu pun penting...

Rombongan Mr.F datang lebih kurang 50-60 orang...so,kene sdiekan meja bulat2 untuk diorang termasuk meja makan beradab yang petak tu..

Makanannye:

  • Ikan siakap masak 3 rasa
  • Ayam potong kecik2,masak yang lemon tu..(haha..tak berapa nak tau )
  • Udang goreng tepung
  • Sotong goreng tepung
  • Kerabu mangga
  • Sayur Capcai
  • Buah-buahan

Cukup kot kan?setiap hidangan tu kene cukup la untuk 50-60 orang tu..yang ni,jiran saya masak ngan hias..Cik Nora dan Cik Anom...maceh2..=)

budget kahwin sederhana


hehe...memandangkan daku baru mule bekeje..baru je bergelar guru,maka dengan ikhlas serta rendah hati menyatakan bahawa majlis perkahwinan nanti adalah majlis yang sederhana..InsyaAllah semua perkara ade..pelamin,baju,doorgift,kad semuanya ada..tapi semua yang bajet2 punye..eceh!

ok..bagi sesiapa yang rasa masih memerlukan sumber untuk buat bajet..here comes my bajet..tapi blom sepenuhnye la dah disettlekan..cume harga dah ditetapkan...so,kira2 yang dah dilakukan ialah begini...taraaaa!!!

Untuk pernikahan
Jurunikah - Rm100
Saksi - Rm 20x2 =Rm40

Jumlah = Rm140

Untuk Persandingan

Pelamin + Baju ( 5 persalinan ) + Kasut + Veil + Meja makan beradab + hias bilik pengantin + sarung kerusi jemputan + scallop khemah = Rm2400
Kad kahwin = Rm0.25x1000 + kos pos Rm20 = Rm270
Jurugambar termasuk outdoor = Rm1250
Doorgift perempuan = Rm1 x 1000 = Rm1000
Doorgift kumpulan marhaban = Rm Rm2.50x100= Rm250
Doorgift lelaki = Rm 0.90x1000= Rm900
Bunga dada kendarat = Rm 5x20 + Rm30 = Rm130
Baju kumpulan kendarat = Rm10x20 = Rm200
Khemah = Rm150x8 = Rm1200
Doorgift sebelah lelaki = Rm10x11 = Rm110
Jamuan Makan = Rm12,000
Kek = Rm150
Banner dan bunting = Rm135

Jumlah = Rm19,995

Untuk Hantaran

Kasut = Rm65
But = Rm220
Kek = Rm75
Baju+ Tie = Rm70
Coklat = Rm100
Cheese Tart = Rm50
Sirih Junjung = Rm20
Set Perfume+Deodorant = Rm50
Buah-buahan = Rm100
Bahan2 hiasan termasuk bakul=Rm60+ Rm60 = Rm120

Jumlah = Rm870

Untuk makluman, majlis saya tiada guestbook,tiada apa2 yang rasanye boleh ditiadakan..haha...bukan ape,lepas majlis,banyak lagi perkara yang perlu dilakukan...banyak duit kene gune..

ok..so total2 sume,
RM21005 ..hurmmmm...itu tak termasuk yang sikit2..bunga pahar pun saya tak masuk bajet lagi tu..cadar lagi..katil..haaa...next,saya akan update bajet2 yang tepi2 tu..hihi






Wednesday, March 30, 2011

selesai...Alhamdulillah..

Eceh...tajuk pos macam da selesai majlis ja kan..padahal cume selesai 1 masalah..masalah ape???sape2 yang penah jenguk kat blog cikgushida,mesti tau..masalah kad jemputan..tengok kat tepi tu..tinggal sebulan lebih ja..bengang btol!!tapi da tak bengang sangat dah pun..hehe

ok2,untuk rakan2 lain..dinasihatkan,jangan terpedaya dengan orang ini ( klik )..bukan saya nak kate die tipu..tidak2! die tak tipu..cuma prosedur keje mereka agak lambat..boleh sesiapa ingin menempah kad atau berurusan dengan mereka..tapi pastikan majlis berlangsung lagi 4 atau 5 bulan..kalau tak,naya!!!Alhamdulillah saya bertemu dengan vendor yang lebih baik dan lebih berkaliber..

ok,untuk sesiapa yang masih mencari2 tempat nak tempah kad..boleh ke SBS Kad Kahwin..memang berbaloi..servis puas hati..PR mmg bagus..rata2 pelanggan mereka berpuas hati..tak caye???bole tengok sini..

lagi satu,untuk cetakan or pape la yang melibatkan hal2 printing, bole lah ke Ria Wedding Cards..mereka pakar dalam hal2 camni..cayelah! da berbelas tahun buat bisnes ni suma..

ok,ni lah 2 vendor yang berjaya menubat lara hatiku sebelum ini..cesss!!!terpedaya jugak utk kali pertama..benci!!kalau boleh,elakkan la berurusan dengan orang ini..nak tau sape??haaa...cari la dlm post2 sebelum ni..hahahaha..selamat mencuba!

Sunday, March 27, 2011

tukarlah!

huh!!!!!
saya mau tukar vendor utk kad kawen sy..stress btol!

Thursday, March 24, 2011

B2B banner

hahaha...baru nak letak!!

maaf la pada sume2 yang baca blog ni tapi tak tau cikgushida ni b2b negeri mane..td jenguk2 kina punye blog..ala,journey of bride to be to 01.10.11 tu..eh??betul tak tarikh ni?hehehe...kina buat banner b2b pahang..so godeh2 cari mane banner b2b johor..tibe2 nampak kat mizzunderstood punye blog..so,mizunderstood,me amek dari blog awak...halalkan eh??hehe...

see..kat tepi tu da ade banner saya...award???xde lagi..blom ade orang nak bagi..almaklumla,blog baru..hehe...nah rupe banner..


sape2 yang area jb,kulai,senai,skudai..jemputla ke majlis sy nanti eh...=p

Wednesday, March 23, 2011

bole tolong cepat tak?

ok..just nak bebel sikit je..aritu da cite pasal cikgushida da tempah kad kawin kan??rujuk entry yang ni ok..( klik ). PR memang bagus...sentiasa jawab bile kite call..emel pun laju je die reply..memang puas hati la..

tapi,lepas da tempah,hampeh!!!arrrggghhhh..tensen tahu!


baby ni pun pandai sakit kepala..inikan lagi aku!huh!

die cakap untuk tengok sampel kad tunggu 7 hari bekerja sebab die nak settle artwork..ok,hari ketujuh,cikgushida emel,die cakap blom siap..what the...........tunggu lagi..hari2 call n emel...masuk ni da 2 minggu okeh..asyik kate sorry je...mak kat umah dah bising2..kalau artwork yang die janji 7 hari bekerja pun xdan siap..inikan pula printing yang kene tunggu 18 hari bekerja??pleasela...kite nak buat majlis tau...bukan majlis kcik2..kad tu penting..adoi!!!!

harap2 la bole tengok esok..doakan saya yek!

Monday, March 21, 2011

mekap untuk outdoor photoshoot..

Ok,dimaklumkan bahawa kami nak buat outdoor photoshoot keesokan hari selepas majlis..yelah,sebab takut penat sangat nak perabeh sume benda hari yang sama..
tapi dilema sekarang, kak ita iaitu saya punya mak andam, pembuat pelamin, tempat sewa baju..haha..tak la..kak ita la tempat pakej yang saya amek untuk majlis saya..pakej terus dengan die..siap semua..eh,tercerita lain pulak..nak cite ni sebenarnye..

kak ita akan settlekan sume untuk hari majlis hari sabtu..yang tu takde masalah la..masalah sekarang,ari ahad saya nak photoshoot outdoor tu...die ade majlis kat tempat lain..so,die hanya boleh mekapkan saya sebelum pegi amek gambo..kalau dah 2 jam amek gambo,tak ke mekap tu cair??ke memang x cair ek??pastu konon2 berangan nak gune 2 baju untuk outdoor..kalau kak ita takde,sape nak pakaikan??cane ni..saya takde idea ni..korang ade idea tak nak selesaikan masalah ni??

saya dah berangan cani untuk outdoor..layan gambo ye!

ni yang paling diberangankan..tercapaikah??sape nak angkat kamu cikgushida???hahaha...

gamba ni saya suke kalau takde perkataan tu..just budak2 kecik tu je..n suami isteri nek beskal tu..comey la rse..ke x??taste sy memang lain..haha

yang ni akan lebih cantik kalau tulisan pada buku tu kemas sikit..ade gambo diorang ke..lepas tu diorang berdiri..so tak nampak pendek gitu..lebih2 pulak..pdahal potograper lg tau..haha

semua gamba credit untuk google uncle..haha