Bagi link kamu...nanti saya datang..promise! =)

Kisah Kahwin Kami

Daisypath Anniversary tickers

cite bertunang pulak

Daisypath Anniversary tickers

chenta2 story

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 23, 2012

KEMBALI..HEHE

Hai semua..kembali lagi kite..ewah..ko bajet ramai sangat baca blog ko ni ke?
tak kirela kan..ni kan blog..agak2 orang nak baca,kena la baca tuan punye blog membebel..hehehe

setelah mendiamkan diri selama beberapa bulan,maka dengan rasminya saya bergelar ibu..dah dekat 3 bulan pun..nak tengok tak permata hati pengarang jantung saya sekarang???( ayah die da jadi pengarang jantung je..x permata hati dah..hehehe )

Nama : Ahmad Rusydi Al Fayyadh Bin Fariduddin
Tarikh lahir : 27 April 2012
Tempat lahir : HSA JB
Cara lahir : Caesarean

Yeee...kenapa ceasar??sebab anak mama sayang ni songsang..kaki dia kat bawah..nak dijadikan cerita,bermula dari 7 bulan, Rusydi songsang dah..tapi check up 8 bulan,dia ok..tak songsang pun..check up bulan 9 pada 26 April 2012,pun dia ok..masa tu saya pun ok je la..just menanti hari kelahiran anak kesayangan saya ni..

malam 26 tu siap pegi shoping lagi sampai kul 11..balik rumah terus tido...pukul 3 pagi pegi buang air,siap je buang air, tiba2 kua air..mak kate,tunggu dulu..saya pun rasa tak sakit sangat..tiba2 air tu keluar makin banyak..banyak sangat tau..dekat kul 8,ok lagi..steady...pukul 10 keluar darah sikit..mak pun dah kelam kabut..terus ajak pegi hospital..telefon encik suami, dia kelam kabut nak balik..

sampai kat hospital kulai,detect dia songsang..aik!!!! terus kena pegi HSA JB...sampai2, dr kate nak try normal tak? tapi berisiko sangat2..dr kate better operate..tepon suami,dia kate operate la..so,pukul 1.00 masuk dewan bedah..encik suami memang tak dapat tengok la..dan tepat 1.32, lahirlah permata hatiku ini...Alhamdulillah..

pukul 4 ditolak ke wad kelas 1,takleh bangun selama 9 jam..suami sampai kul 5 n azankan baby...mama die dpt tengok je..sembang pun sambil baring..lepas azan,baby dok kat atas dada mama..untuk ape???yes..breastfeeding...

nanti i update macam2 hal selepas bersalin..sakit kuning,breastfeeding,berpantang..macam2...untukitu,selamat tinggal dululah ye..nak ready untuk esok punye lesson..=)

2 comments:

  1. tahniah...
    lame sgt tak dengar cerita...

    ReplyDelete
  2. thanks..samela..lame xdgr cite kamu jugeee...hehe

    ReplyDelete